YURTKUR'dan burslara zam müjdesi

Haber Giriş : 22 Mart 2005 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keri ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, "Yurtlarda hiçbir siyasi akım olmayacaktır. Bu konuda hiçbirinizi affetmem" dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, 81 ili kapsayan yurt denetimlerinin 17. ili Adana'da, yöneticileri siyasi olaylara karşı uyardı. Yöneticiler ile çalışanlara yönelik yaptığı toplantıda Albayrak, öğrencilerin yurt dışında ne yaptıklarının kendilerini ilgilendirmediğini, ancak yurt içerisinde hiçbir siyasi akıma müsaade edilmemesini belirtti. Albayrak, "Bu yurtlarda hiçbir siyasi akım olmayacaktır. Olursa hiç birinizi affetmem. Yurtlarda huzuru bozacak hiçbir şeye izin verilmeyecek. Dışarıda öğrenciler ne yaparlarsa yapsınlar bu yurtlarda huzuru sağlayacaksınız" şeklinde konuşarak yöneticilere talimat verdi.

Yurt incelemeleri öncesinde Albayrak, geçmiş yıllarda burslar konusunda kimi öğrencilerin birden fazla burs aldığına işaret ederek, yapılan kanuni çalışmalar sonucunda burs mükerrerliğini ve haksızlığını ortadan kaldırdıklarını, öğrencilerin yaşam standartlarını kısmen de olsa iyileştirdiklerini kaydetti. Burs miktarını iki yıl içerisinde 45 milyondan 110 milyona çıkarttıklarını anlatan Albayrak, idarecilerden öğrencilere anne ve baba şefkatiyle yaklaşmaları gerektiğini ifade etti. Yurtlarda kalan öğrencileri "müşteriler" olarak niteleyip, hizmetlerin bu mantık içerisinde yerine getirilmesini kaydeden Albayrak, bir de müjde verdi. Burslara ilişkin 2006 yılında artış yapılacağı işaretini veren ve edinilen bilgilere göre artışın asgari net ücretin yarısı olmasına çalıştığı öğrenilen Albayrak bu konuda şunları kaydetti:

"110 milyon burs bizce de yeterli değil. Kaynak arayışı içindeyiz. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bir yılda ödediği burs miktarı 1 katrilyonu geçiyor. Burs artışına ilişkin çalışmalarımızda öğrencinin temel ihtiyacını karşılayacak bir rakam yapacağız."

Albayrak, geçmiş yıllarda Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi alıp ödemeyen mükellefler için icra işleminin başlatıldığını açıkladı. Maliye ve Vergi Daireleri marifetiyle icra işlemlerinin başlandığı bilgisini veren Albayrak, toplam 700 trilyonluk alacaklarının bulunduğunu söyledi. 2003 yılı başında öğrenim kredileriyle ilgili kuruma geri dönüşlerin 27 trilyon, 2003'te 24 trilyon olduğununı hatırlatan Albayrak, göreve gelir gelmez geriye dönüşlerle ilgili yürüttükleri çalışmalar sonucunda kurumun gelirlerinin katlanarak arttığını ve 2004 yılında 90 trilyon geriye dönüş olarak gelir elde edildiğini söyledi.

"Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim ve katkı kredisi alan öğrenciler, geriye dönüşlerini yaptıkları zaman unutmasınlar ki KYK'dan bir öğrenci daha fazla burs alacak ve kurumun imkanı artacaktır" diyen Albayrak, öğrenim kredi ve katkı alıp borcu olan geçmişte öğrenci olan ve şimdi çalışan konumundaki vatandaşlara seslendi. Türk gençliğinin daha rahat imkanlar içiresinde eğitimlerini yapmaları gerektiğini belirten Albayrak, borcunu ödemeyen 96 bin kişiyi maliyeye bildirdiklerini ve icra işlemlerinin başladığını bildirdi. İcralarla birlikte bu yıl ki hedeflerinin 110-150 trilyonluk gelir olduğunu belirten Albayrak, icra işlemlerinin kaldırılması veya borçların ödenmemesi gibi bir affın da söz konusu olmadığını, böyle bir affın olması halinde imkansız haldeki öğrencilerin elinden ekmeğinin alınması anlamına geleceğini sözlerine ekledi.

Albayrak, Adana, Mersin illerinde bulunan kız ve erkek Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtları teftiş etti. Yönetici ve çalışanlarla yaptığı toplantı sonrasında yurtları gezen Albayrak, temizlik, düzen, hijyenlik konusunda gördüğü manzara karşısında memnuniyetini gizlemeyerek, çalışanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Kantin, lokanta ve yatakhane bölümlerine gezip, yapılan yemeklerden tadan Albayrak, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin sıkıntıları olup olmadığını soran Albayrak, burs ödemelerinde zaman zaman gecikmeler yaşandığını öğrendi ve bürokratlarına talimat vererek, gecikmelerin önlenmesini istedi ve bursu geciken öğrencilerin isimlerini not ettirerek, çözüm sözü verdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber